Numărul ordinal al 13.063-lea, a 13.063-a scris cu litere, indică ordinea într-un șir. Nr. transformat în text / cuvinte în limba română în opt feluri diferite de scriere
Numărul ordinal al 13.063-lea, a 13.063-a în cuvinte
al 13.063-lea, a 13.063-a: lowercase toate literele mici:
masculin, al 13.063-lea: al treisprezece mii șaizeci și treilea feminin, a 13.063-a: a treisprezece mii șaizeci și treia
al 13.063-lea, a 13.063-a: UPPERCASE TOATE LITERELE MAJUSCULE:
masculin, al 13.063-lea: AL TREISPREZECE MII ȘAIZECI ȘI TREILEA feminin, a 13.063-a: A TREISPREZECE MII ȘAIZECI ȘI TREIA
al 13.063-lea, a 13.063-a: Title Case Litere Mari la Începutul Cuvintelor:
masculin, al 13.063-lea: Al Treisprezece Mii Șaizeci și Treilea feminin, a 13.063-a: A Treisprezece Mii Șaizeci și Treia
al 13.063-lea, a 13.063-a: Sentence case Literă mare la începutul textului:
masculin, al 13.063-lea: Al treisprezece mii șaizeci și treilea feminin, a 13.063-a: A treisprezece mii șaizeci și treia
al 13.063-lea, a 13.063-a: Start Case Litere Mari La Începutul Tuturor Cuvintelor:
masculin, al 13.063-lea: Al Treisprezece Mii Șaizeci Și Treilea feminin, a 13.063-a: A Treisprezece Mii Șaizeci Și Treia
al 13.063-lea, a 13.063-a: camelCase Fără spații și punctuație, prima literă mică, primele litere ale cuvintelor următoare majuscule:
masculin, al 13.063-lea: alTreisprezeceMiiȘaizeciȘiTreilea feminin, a 13.063-a: aTreisprezeceMiiȘaizeciȘiTreia
al 13.063-lea, a 13.063-a: hyphen-case fără - punctuație spațiile - înlocuite - cu - cratimă:
masculin, al 13.063-lea: al-treisprezece-mii-șaizeci-și-treilea feminin, a 13.063-a: a-treisprezece-mii-șaizeci-și-treia
al 13.063-lea, a 13.063-a: snake_case fără _ punctuație spațiile _ înlocuite _ cu _ liniuță _ jos:
masculin, al 13.063-lea: al_treisprezece_mii_șaizeci_și_treilea feminin, a 13.063-a: a_treisprezece_mii_șaizeci_și_treia
Numărul ordinal al 13.063-lea, a 13.063-a scris cu: 'lowercase', 'UPPERCASE', 'Title Case', 'Sentence case', 'Start Case', 'camelCase', 'hyphen-case' și 'snake_case'.
Note privind formatele de scriere cu litere folosite mai sus:
1: Scrierea cu litere mici - Lowercase în limba engleză: sunt folosite doar litere mici. Exemplu: 'șaptezeci și șase de întregi și două zecimi'.
2: Scrierea cu majuscule - Uppercase în limba engleză: este scrierea cu majuscule, se folosesc doar litere mari. Exemplu: 'ȘAPTEZECI ȘI ȘASE DE ÎNTREGI ȘI DOUĂ ZECIMI'.
3. Standardul de scriere pentru titluri, în engleză - Title Case în limba engleză: cuvintele încep cu majuscule, cu excepția unor cuvinte scurte, cum ar fi articole, conjuncții și prepoziții scurte, 'în', 'pe', 'de', 'și', 'ce', 'la', 'cu', 'sau', 'ori', etc. Exemplu: 'Șaptezeci și Șase de Întregi și Două Zecimi'.
4. Standardul de scriere pentru propoziții - Sentence Case în limba engleză: prima literă dintr-o propoziție / text e majusculă. Exemplu: 'Șaptezeci și șase de întregi și două zecimi'.
5. Formatul Start Case (împrumutat din limba engleză): toate cuvintele încep cu majuscule, fără excepție. Exemplu: 'Șaptezeci Și Șase De Întregi Și Două Zecimi'.
6. Formatul Camel Case (împrumutat din limba engleză): textul nu are niciun fel de spații sau semne de punctuație și prima literă din fiecare cuvânt este scrisă cu majuscule, mai puțin prima literă din text / serie. Exemplu: 'șaptezeciȘiȘaseDeÎntregiȘiDouăZecimi'.
Formatul Pascal Case (împrumutat din limba engleză): vezi Camel Case, de mai sus, doar că aici și prima literă din text este majusculă. Exemplu: 'ȘaptezeciȘiȘaseDeÎntregiȘiDouăZecimi'.
7. Formatul Hyphen Case (împrumutat din limba engleză): textul nu are niciun fel de spații sau semne de punctuație și cuvintele sunt separate prin cratimă. Exemplu: 'șaptezeci-și-șase-de-întregi-și-două-zecimi'. Hyphen Case poate fi folosit atât cu litere mici, cât și cu majuscule.
8. Formatul Snake Case (împrumutat din limba engleză): textul nu are niciun fel de spații sau semne de punctuație și cuvintele sunt separate prin liniuță jos (underscore). Exemplu: 'șaptezeci_și_șase_de_întregi_și_două_zecimi'. Snake Case poate fi folosit atât cu litere mici, cât și cu majuscule.
Note în legătură cu scrierea numerelor:
1: Numerele compuse scrise în cuvinte, de la 21 la 99, sunt scrise având poziționat cuvântul 'și' între zeci și unități.
2: Atunci când scriem cu cifre numere mai lungi de trei digiți folosim punctul pentru a grupa cifrele câte trei, pornind de la dreapta numărului (de la sfârșitul lui), ex: 3.844, 12.045.
3: Atunci când scriem în cuvinte numere cu mai mult de trei cifre, nu folosim punctul sau virgula. Este incorect: 'două mii. trei sute cincizeci și patru' sau 'două mii, trei sute cincizeci și patru' (2.354). Corect este: 'două mii trei sute cincizeci și patru'.
Cum transformi numere ordinale, cele care arată ordinea într-o serie, în cuvinte, text scris cu litere
Cum se scriu în cuvinte numerele ordinale (cele care indică ordinea)?
Numerele ordinale se formează pornind de la numerele cardinale (cele care arată cantitatea, ex: 1 unu, una, 2 doi, două, 3 trei, 4 patru, ... etc.).
Pentru forma masculină: al + numeral cardinal + -le- + -a
Ex: al 3-lea, al 26-lea, al 457-lea, etc.
Pentru forma feminină: a + numeral cardinal + -a
Ex: a-3-a, a 26-a, a 457-a.
Particularități:
Opt, milion, miliard, bilion, biliard, trilion, cvadrilion, etc.: la numeralele ordinale de genul masculin formate pornind de la numeralele cardinale opt, milion, miliard, bilion, biliard, trilion, cvadrilion, etc. sufixul "-lea" se uneşte cu numărul cardinal cu ajutorul vocalei de legătură "-u"-: al optulea, al un milionulea, al miliardulea, al bilionulea, al biliardulea, al trilionulea, al cvadrilionulea, etc.
Două, patru, nouă, sută, mie: la numeralele ordinale de genul feminin formate pornind de la numeralele cardinale două, patru, nouă, sută, mie, elementul final "-a" substituie vocala finală: a doua, a patra, a noua, a suta, a mia.
Douăzeci, treizeci, patruzeci, ..., optzeci, nouăzeci: la numeralele ordinale de genul feminin formate pornind de la numeralele cardinale douăzeci, treizeci, patruzeci, ..., optzeci, nouăzeci, elementul final "-a" modifică vocala finală a numărului cardinal din "i" în "e": a douăzecea, a treizecea, a patruzecea, ..., a optzecea, a nouăzecea.
Milion, bilion, trilion, cvadrilion, ..., etc.: la numeralele ordinale de genul feminin formate pornind de la numeralele cardinale Milion, bilion, trilion, cvadrilion, ..., etc., vocala "o" se modifică în "oa": a milioana, a bilioana, a trilioana, a cvadrilioana, ..., etc.
Mai jos, câteva din principalele numerale ordinale, de la "primul, prima" și până la "al 19-lea, a 19-a", detaliate în funcție de forma masculină și cea feminină; o listă mai lungă de numerale ordinale în articolul complet: