Cum se completează un cec de RON 1.349,22 (lei), în șapte pași. Scrie suma de bani cu cifre și litere, în cuvinte, fără spații

Șapte pași pentru a scrie un cec de RON 1.349,22 (lei)

Scrie data în căsuțele 'la data', din partea de sus a cecului. În majoritatea cazurilor se folosește data curentă. Data de azi: 02 06 2023.

2. Pentru cine se completează cecul?

Pe linia 'lui / la ordinul' scrie numele exact al persoanei sau organizației către care faci plata.

3. Completează suma de plată în cifre, în căsuțele liniei 'suma de':

 • x

  10
 • x

  9
 • x

  8
 • x

  7
 • x

  6
 • x

  5
 • 1

  4
 • 3

  3
 • 4

  2
 • 9

  1
 • ,

 • 2

  1
 • 2

  2

O sumă de bani se scrie de obicei folosind două zecimale (cantitatea de bani, ex. 12,50 Lei, 20,00 Lei, 100,45 Lei).


În cele 10 căsuțe de la stânga virgulei se scriu cifrele părții întregi ale sumei, adică leii, nu banii; numărul se scrie de la stânga la dreapta, astfel încât cifra unităților să fie scrisă în căsuța de lângă virgulă.


Dacă rămân căsuțe libere la stânga numărului scris, acestea se bifează cu x-uri, pentru a evita falsificarea cecului prin adăugarea de cifre (din 99,5 în 999,5 - de exemplu).


În cele 2 căsuțe de la dreapta virgulei se scriu cifrele părții fracționare, adică cifrele banilor, partea zecimală.5. Completează suma de plată în litere, pe linia 'suma în litere':

Suma se scrie fără spații între cuvinte. Nu se folosește cuvântul 'de'.


Trage o linie dreaptă orizontală peste spațiul rămas liber, pentru a evita ca cineva să falsifice documentul adăugând litere.

Alege metoda preferată de scriere din una din cele șase (6) de mai jos.


o mie trei sute patruzeci și nouă lei și douăzeci și doi bani
* Suma se scrie fără spații între cuvinte.
* Nu se folosește cuvântul 'de'.

RON 1.349,22: UPPERCASE
TOATE LITERELE MAJUSCULE:

O MIE TREI SUTE PATRUZECI ȘI NOUĂ LEI ȘI DOUĂZECI ȘI DOI BANI
* Suma se scrie fără spații între cuvinte.
* Nu se folosește cuvântul 'de'.

RON 1.349,22: Title Case
Litere Mari la Începutul Cuvintelor:

O Mie Trei Sute Patruzeci Și Nouă Lei Și Douăzeci Și Doi Bani
* Suma se scrie fără spații între cuvinte.
* Nu se folosește cuvântul 'de'.


O mie trei sute patruzeci și nouă lei și douăzeci și doi bani
* Suma se scrie fără spații între cuvinte.
* Nu se folosește cuvântul 'de'.

RON 1.349,22: Start Case
Litere Mari La Începutul Tuturor Cuvintelor:

O Mie Trei Sute Patruzeci Și Nouă Lei Și Douăzeci Și Doi Bani
* Suma se scrie fără spații între cuvinte.
* Nu se folosește cuvântul 'de'.

RON 1.349,22: hyphen-case
fără - punctuație
spațiile - înlocuite - cu - cratimă:

o-mie-trei-sute-patruzeci-și-nouă-lei-și-douăzeci-și-doi-bani
* Suma se scrie fără spații între cuvinte.
* Nu se folosește cuvântul 'de'.


Scrie pe scurt ce reprezintă plata pe linia 'Valoarea reprezintă'.

7. Semnează cecul

Fără semnătură, cecul nu poate fi procesat. Semnează în căsuța rezervată pentru semnătură, în partea dreaptă, jos.


Notă

Dacă faci o greșeală, distruge cecul și completează unul nou. Cecul nu trebuie să fie scris cu ștersături, tăieturi, etc.


Scrie cât mai lizibil posibil, cu litere de tipar, dacă se poate - cecul va fi mai ușor de citit.


Nu postdata cecul (nu folosi o dată care este după data redactării) și nici antedata cecul (nu folosi o dată ce este înaintea datei redactării), folosește data curentă


Asigură-te că ai suficiente fonduri în cont pentru a putea face plata și pentru a evita orice fel de probleme (eventuale comisioane, descoperire de cont, acuzații de fraudă)1: Scrierea cu litere mici - Lowercase în limba engleză: sunt folosite doar litere mici. Exemplu: 'șaptezeci și șase de întregi și două zecimi'.


2: Scrierea cu majuscule - Uppercase în limba engleză: este scrierea cu majuscule, se folosesc doar litere mari. Exemplu: 'ȘAPTEZECI ȘI ȘASE DE ÎNTREGI ȘI DOUĂ ZECIMI'.


3. Standardul de scriere pentru titluri, în engleză - Title Case în limba engleză: cuvintele încep cu majuscule, cu excepția unor cuvinte scurte, cum ar fi articole, conjuncții și prepoziții scurte, 'în', 'pe', 'de', 'și', 'ce', 'la', 'cu', 'sau', 'ori', etc. Exemplu: 'Șaptezeci și Șase de Întregi și Două Zecimi'.


4. Standardul de scriere pentru propoziții - Sentence Case în limba engleză: prima literă dintr-o propoziție / text e majusculă. Exemplu: 'Șaptezeci și șase de întregi și două zecimi'.


5. Formatul Start Case (împrumutat din limba engleză): toate cuvintele încep cu majuscule, fără excepție. Exemplu: 'Șaptezeci Și Șase De Întregi Și Două Zecimi'.


6. Formatul Camel Case (împrumutat din limba engleză): textul nu are niciun fel de spații sau semne de punctuație și prima literă din fiecare cuvânt este scrisă cu majuscule, mai puțin prima literă din text / serie. Exemplu: 'șaptezeciȘiȘaseDeÎntregiȘiDouăZecimi'.

Formatul Pascal Case (împrumutat din limba engleză): vezi Camel Case, de mai sus, doar că aici și prima literă din text este majusculă. Exemplu: 'ȘaptezeciȘiȘaseDeÎntregiȘiDouăZecimi'.


7. Formatul Hyphen Case (împrumutat din limba engleză): textul nu are niciun fel de spații sau semne de punctuație și cuvintele sunt separate prin cratimă. Exemplu: 'șaptezeci-și-șase-de-întregi-și-două-zecimi'. Hyphen Case poate fi folosit atât cu litere mici, cât și cu majuscule.


8. Formatul Snake Case (împrumutat din limba engleză): textul nu are niciun fel de spații sau semne de punctuație și cuvintele sunt separate prin liniuță jos (underscore). Exemplu: 'șaptezeci_și_șase_de_întregi_și_două_zecimi'. Snake Case poate fi folosit atât cu litere mici, cât și cu majuscule.


1: Numerele compuse scrise în cuvinte, de la 21 la 99, sunt scrise având poziționat cuvântul 'și' între zeci și unități.


2: Atunci când scriem cu cifre numere mai lungi de trei digiți folosim punctul pentru a grupa cifrele câte trei, pornind de la dreapta numărului (de la sfârșitul lui), ex: 3.844, 12.045.


3: Atunci când scriem în cuvinte numere cu mai mult de trei cifre, nu folosim punctul sau virgula. Este incorect: 'două mii. trei sute cincizeci și patru' sau 'două mii, trei sute cincizeci și patru' (2.354). Corect este: 'două mii trei sute cincizeci și patru'.


Operații de același fel, cu sume de bani similare:


Ultimele 13 sume de bani, în lei, folosite pentru completarea (scrierea) de cecuri

Scrie un cec în valoare de RON 1.349,22 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 6.565,25 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 335,19 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 1.969,69 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 1.190,55 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 196,41 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 4.760.000,00 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 19,79 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:55 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 3.224,79 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:54 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 44.373,00 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:54 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 342.306,48 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:54 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 12.832.987,00 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:54 EET (UTC +2)
Scrie un cec în valoare de RON 200.117,00 lei în șapte pași, suma de bani scrisă cu cifre și în cuvinte, cu litere, fără spații 02 iun, 01:54 EET (UTC +2)
Toate sumele de bani, în lei, care au folosite pentru completarea (scrierea) de cecuri

Cum scrii un cec în șapte pași? Explicații

Sumele de bani în lei introduse ca numere pentru a fi scrise pe cecuri sunt rotunjite la maximum două zecimale și apoi transformate din numere în cuvinte (text), cu litere, fără spații între cuvinte, folosind: (1) litere mici (2) LITERE MARI (MAJUSCULE) (3) Title Case (4) Sentence Case (5) Start Case (6) Hyphen Case.

Cum scrii sume de bani în lei pe cecuri, cum completezi suma de pe un cec folosind atât cifre cât și litere, fără spații între cuvinte

1. Cum scrii sume de bani pe cecuri, atât în cifre cât și în cuvinte folosind litere? Pentru început vom lucra cu sume rotunde, fără zecimale.

Să spunem că vrem să scriem un cec în valoare de 1.567 lei.

1.1. Cum se scrie pe cec suma de 1.567 lei folosind cifre.